Hajunpoisto tekstiileistä yhdellä kotoa löytyvällä aineella!

Millä saa mummolan hajun pois? Kodin ja mökin tekstiilit keräävät eniten epämiellyttäviä tuoksuja itseensä ja ne on myös helpoiten ja nopeiten raikastettavissa tällä yksinkertaisella toimella.

HAJUNPOISTO TEKSTIIILEISTÄ YHDELLÄ KOTOA LÖYTYVÄLLÄ AINEELLA!

Millä saa mummolan hajun pois?

Mökkikausi kolkuttelee ovella, mutta monen mökillä ensimmäisenä vastaan tulee ummehtunut mummolan haju. Millä keinoin hajun saa nopeasti pois? Minäpä kerron!

Hajunpoisto tekstiileistä

Kodin ja mökin tekstiilit keräävät eniten epämiellyttäviä tuoksuja itseensä ja ne on myös helpoiten ja nopeiten raikastettavissa tällä yksinkertaisella toimella.

Tekstiilin hajunpoisto

Pestävät tekstiilit kannattaa mahdollisuuksien mukaan laittaa pesukoneeseen ja pestä ne pesuohjeen mukaisesti, mutta käyttää sekä esipesussa, että huuhtelussa Saaren Taika pyykkietikkaa. 

Itse suosin raikastus tarkoituksiin pyykkietikka Raikasta, Laventelia tai May Changia.

Mikäli pesukonetta ei ole mahdollista käyttää, voi tekstiilit raikastaa pyykkietikkasuihkeella (ohje alempana) tai liottamalla pyykkietikkavedessä.

”Raikas pyykkietikka toimii hyvin pyykin huhteluaineena. Mökkivaateiden ”tunkkainen” haju hävisi. Tein myös sekoituksen suihkepulloon ja suihkutin mökin tekstiileihin. Saa nähdä onko ”tunkkainen” haju vähentynyt , kun seuraavan kerran menemme mökille”

”Pyykkietikka Raikas jättää pyykin pehmeäksi ja raikkaaksi. Poistaa tunkkaiset hajut. Kuivuneeseen pyykkiin ei jää hajuja.”

”Sopii myös herkkänenälle! Ostin May Chang- ja greippi -tuoksut, molemmat sopivat tuoksuherkälle nenälleni. May Changia käyttäessäni poikani tunkkainen kylpytakkikin raikastui hienosti yhdessä ulkoilmakuivauksen kanssa. Kiitos luonnollisista tuoksuista, eivät ärsytä.”

Miten saada ummehtunut haju pois vaatteista ja tekstiileistä?

Itselläni on aina riittänyt voimakkaankin tunnakisen ja ummehtuneen vaatteen raikastamiseen se, että pesukoneen esipesulokeroon laittaa runsaan lorauksen Saaren Taika pyykkietikkaa ja sen lisäksi iso loraus pyykkietikkaa myös huuhteluainelokeroon.

Tällä konstilla olen saanut aikoinani jopa mieheni vuosia tupakkatakkinaan käyttämän tunkkaisen takin tuoksumaan raikkaalta: 

Tunkkainen tupakanhaju pois vaatteista pyykkietikalla!

Hajunpoisto tekstiilistä

Mikäli tekstiiliä ei voi pestä, kuten sohvaa, mattoa, verhoja tai vastaavia, kannattaa niille tehdä etikkasuihke käsittely. Etikkasuihkeella saa raikastettua sellaiset tekstiilit, joita ei voi helposti pestä.

Raikastussuihke pyykkietikasta

Annostele suihkepulloon puolet pyykkietikkaa ja puolet vettä, sekoita huolellisesti ja suihkuttele raikastettavalle tekstiilille. Anna haihtua ja valmista!

Itse olen pyykkietikkasuihkeella raikastanut jopa tunkkaisten vaatekaappien sisustat, eli pyyhkinyt ensin siivousliinalla kaapin hyllyt ja sisäseinät ja sen jälkeen suihkinut sinne pyykkietikkasuihketta ja jättänyt ovet auki tuulettumaan. Raikas tuoksu valtaa kaapit, eikä tunkkaisuudesta ole enää muistoakaan jäljellä!

”Kolmen karvaisen lemmikin huushollissa tarvitaan välillä raikastusta. Pyykkietikka Kukkaketo hoitaa kyllä sen homman hyvin niin pesukoneessa kuin suihkeena!”

Mitä on pyykkietikka?

Pyykkietikka on perinteinen kotitekoinen huuhteluaine, joka on ollut suosittu jo aiempien sukupolvien keskuudessa. Se on ollut luotettava valinta äitien ja isoäitien pyykin raikastamiseen ja pehmentämiseen.

Pyykkietikka ei ainoastaan tee tekstiileistä raikkaita ja pehmeitä, vaan se myös säilyttää muun muassa hamam-pyyhkeiden ja mikrokuituliinojen imukyvyn paremmin kuin perinteiset huuhteluaineet.

Pyykkietikka on ekologisempi vaihtoehto

Biohajoava ja ekologinen Saaren Taika pyykkietikka on monikäyttöinen kodin raikastus- ja puhdistusaine.

Pyykkietikkaa käytetään paitsi pyykin huuhteluaineena, voi sillä myös toisinaan pestä pyykkiä pesukoneessa tai liottamalla.

Erityisen hyvää se on muun muassa hikisten treenivaatteiden ja vastaavien esipesussa liottamalla, sillä pyykkietikka poistaa pinttyneemmätkin hajut tekstiileistä.

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow