Vältä stressin aiheuttamat iho-ongelmat, stressifinnit, akne, ihottuma

Vältä stressin aiheuttamat iho-ongelmat, kuten aknen, psoriasiksen tai atooppisen ihottuman paheneminen näiden vinkkien avulla! Stressi vaikuttaa ihon suojatoimintoon heikentäen haavojen paranemista sekä lisäten tulehdusta edistävien sytokiinien vapautumista, pahentaen olemassa olevia ihosairauksia, kuten psoriasista, atooppista dermatiittia, aknea ja nokkosihottumaa. Tutkimuksessa havaittiin, että ahdistus ja stressi nostivat myös ihon tuottaman talin määrää, ja mitä korkeampi stressi ja ahdistus tutkittavilla henkilöillä oli, sen enemmän ihon talia erittyi.

Vältä stressin aiheuttamat iho-oireet, stressifinnit, akne, ihottuma

Stressin vaikutus ihoosi

Vältä stressin aiheuttamat iho-ongelmat, kuten aknen, psoriasiksen tai atooppisen ihottuman paheneminen näiden vinkkien avulla!

Tiesitkö, että stressin elimistöösi vapauttama kortisoli lisäävät ihon tulehdusta, kutinaa, heikentävät ihon suojatoimintoja, hidastavat haavojen parantumista ja heikentävät immuniteettiasi?

Olen itse tässä aiheessa mainoa esimerkki, sillä kämmenessäni oleva ekseema-ihottuma reagoi voimakkaasti kokemani stressin kanssa. Tunnen muutamissa sekunneissa voimakasta kutinaa ja raapimisen tarvetta ihottumakohdassa, kun mieleni valtaa asia, joka aiheuttaa minussa stressiä.

LUE MYÖS: Ekseema ihottuman hoito

Stressaantunut ihminen

Ihon suojatoiminnot ja stressi

Ihosi pääasiallinen tehtävä on toimia esteenä veden haihtumiselle ja ulkoisten aineiden läpi tunkemiselle. Tätä kutsutaan ihon suojatoiminnoiksi.

Tutkimuksissa on havaittu, että mielen kokema stressi vahingoittaa ihon suojakerrosta huonon unen ja mielen kokeman ahdistuksen kautta.

Stressi vaikuttaa ihon suojatoimintoon heikentäen haavojen paranemista sekä lisäten tulehdusta edistävien sytokiinien vapautumista, pahentaen olemassa olevia ihosairauksia, kuten psoriasista, atooppista dermatiittia, aknea ja nokkosihottumaa.

Tutkimuksessa havaittiin, että ahdistus ja stressi nostivat myös ihon tuottaman talin määrää, ja mitä korkeampi stressi ja ahdistus tutkittavilla henkilöillä oli, sen enemmän ihon talia erittyi.

Stressinäpyt, stressifinnit, mustapäät ja akne

Liiallinen talin tuotanto voi johtaa taas monenlaisiin iho-ongelmiin, kuten akneen, joka on yksi yleisimmistä seurauksista.

Kun iho tuottaa liikaa talia, tämä ylimääräinen öljy voi tukkia ihohuokoset yhdessä kuolleen ihosolukon kanssa, mikä luo otollisen ympäristön bakteerien kasvulle ja voi johtaa tulehdukseen ja näppylöiden muodostumiseen.

Stressifinni

Stressi aiheuttaa ihon vanhenemista

Tutkimusten mukaan stressi aiheuttaa myös ihon vanhenemista, etenkin naispuolisilla henkilöillä.

Näin vähennät stressiä

Liikunta ja fyysinen aktiivisuus: Säännöllinen liikunta auttaa vähentämään stressihormonien tasoa kehossa ja lisää endorfiinien, luonnollisten mielialaa parantavien kemikaalien, tuotantoa.

Hyvä unenlaatu: Pyri saamaan riittävästi unta ja kehitä säännöllinen nukkumaanmenorutiini. Unenpuute voi lisätä stressiä.

Mindfulness ja meditaatio: Nämä tekniikat auttavat keskittymään nykyhetkeen ja vähentävät stressaavia ajatuksia.

Ajanhallinta: Priorisoi tehtävät, aseta realistiset tavoitteet ja opi sanomaan ”ei” liiallisille velvoitteille.

Harrastukset: Vietä aikaa lempiharrastustesi parissa. Ne voivat olla loistava tapa rentoutua ja irrottautua arjen stressistä.

Sosiaalinen tuki: Jaa huolesi ystävien tai perheen kanssa. Sosiaalinen tuki on tärkeää stressin hallinnassa.

Syvähengitys ja rentoutumisharjoitukset: Syvähengitystekniikat voivat auttaa rauhoittumaan ja vähentämään stressin tunnetta.

Terveellinen ruokavalio: Tasapainoinen ruokavalio, jossa on paljon hedelmiä, vihanneksia ja kokojyviä, voi auttaa vähentämään stressin vaikutuksia kehossasi.

Ajan viettäminen luonnossa: Luonnossa oleilu rauhoittaa mieltä ja vähentää stressiä.

Ashwagandha vähentää merkittävästi ahdistusta ja stressiä

Vuonna 2022 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että ashwagandhan käyttö näyttää auttavan sekä stressiin että ahdistukseen. Tutkimuksessa arvioitiin useita eri lähteitä, joissa tarkasteltiin ashwagandhan kasviuutteen vaikutusta ahdistuksen ja stressin vähentämisessä.

Katsauksessa oli mukana 12 erilaista tutkimusta, joihin osallistui yhteensä 1 002 aikuista, iältään 25-48 vuotta. Havaintojen mukaan ashwagandhan käyttö vähensi ahdistusta ja stressiä enemmän kuin lumelääke.

Kokemuksia Saaren Taika KSM66 Ashwagandhasta:

Hyvä tuote jaksamisen tueksi! Auttaa selviämään pimeästä aamusta, pimeään iltaan. -Suvi S.

Stressi väheni huomattavasti ja mieli oli paljon positiivisempi muutaman viikon käytön jälkeen. 😊 Piti tilata toinen purkki. -Maija-Liisa K.

Unenlaatu parani hyvin pian, en olisi ikinä uskonut. Rauhoittaa. -Piia N.

Ensituntuma oli muutaman päivän käytön jälkeen tasaisemmat yöunet. -Taito H.

Olin hyvin yllättynyt miten hyvät unet ko tuote antaa. Otan vain iltaisin pari tuntia ennen nukkumaan menoa ja nukun aamuun asti, jota ei ole tapahtunut vuosiin. -Merja C.

Uskomaton tuote, parasta ikinä!! Monenlaista tuotetta olen kokeillut, mutta mitään merkittävää apua en ole saanut. Tämä tuote on todella tehokas ja nopea vaikutteinen. Jo noin viikossa olin paljon energisempi ja unenlaatu on kohentunut merkittävästi. Tilasin tuotetta myös lapsilleni ja hekin vaikuttuivat tuotteesta.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan!! -Sinikka L.

Nujerra stressinäpyt

Paras ja nopein tapa nujertaa liiallisen talintuotannon aiheuttamat stressinäpyt on käyttää kasvojen ja vartalon pesuun Saaren Taika Teepuusaippuaa. Saaren Taika Teepuusaippua on kliinisesti testattu ja se tutkitusti estää aknea

Saaren Taika saippuat on kehitetty siten, että ne auttavat säilyttämään ihon luonnollista kosteutta samalla, kun ne poistavat iholta tehokkaasti epäpuhtauksia.

Kokemuksia Saaren Taika Teepuusaippuasta

Jo muutamien päivien käytön jälkeen tulehtuneet stressi finnit ovat rauhoittuneet ja suurimmalta osin kadonneet! Ihoni on herkkä ja reagoi helposti, mutta ei tämän saippuan kanssa. Teepuusaippua tuoksuu myös ihanalta. Saippua kuitenkin selkeästi kuivuttaa ihoa, mutta paksut kasvorasvat auttavat. -Iida M.

Helpotusta ihottumaan! Minulla diagnosoitiin Punajäkälä ihottuma. Hain tietoa, neuvoja ja vertaistukea eri hoidoista helpottaakseni leviämistä ja kutinaa. Kortisonia voiteena ja stressin poistoa – helppoa vai kuinka? Sitten löysin Saaren Taika sivuston ja ajattelin kokeilla Teesaippuaa. Nyt reilu viikon käytön jälkeen ihottuma läiskät ovat vaalentuneet ja kutina vähäisempää. Tämä on myös rauhoittanut mieltäni… Aion vielä tutustua muihinkin tuotteisiin – suosittelen rohkeasti kokeilemaan! -Marjo S.

Tyttäreni saanut ison avun teepuusaippuasta. Nyt tilasin myös äidilleni jolla alkoi kasvot punottaa ja nousi näppylöitä stressistä, 4pv käytön jälkeen iho aivan erinäköinen ja tyytyväinen äiti. Mira S.

Ihoni oli helteiden ja työstressin jäljiltä todella huonossa kunnossa. Viikon käytön jälkeen iho tuntuu rauhoittuneen, eikä uusia näppylöitä ole pahemmin tullut. Myös ihon sävy on tasoittunut jonkin verran. Olen toki käyttänyt muitakin tuotteita samaan aikaan, mutta koska tämä on täysin luonnomukainen, sitä voi huoletta yhdistellä kaiken kanssa. Sanna L.

Paras kasvopesu ikinä! Kokeilin Saaren Taika -teepuusaippuaa viime syksynä ja yllätyin täysin; teini-iästä alkaen vaivannut akne ja nyt myöhemmin aikuisiän akneksi muuttunut vaiva on rauhoittunut täysin! Käytännössä kaikki näpyt ovat hävinneet ja iho pysyy hyvässä kunnossa vuodenajasta tai stressitilanteista huolimatta! En kertakaikkiaan enää uskalla olla käyttämättä teepuusaippuaa enkä kokeilla mitään muuta. Tämä on niitä harvoja tuotteita, joiden tehoon voi luottaa täysin. Riittoisa ja 100% hintansa arvoinen. -Anni R.

Stressi-ihon kosteusvoide

Stressi voi olla kova koettelemus iholle, mutta onneksi voit auttaa ihoasi selviytymään stressin vaikutuksista tehokkailla ihonhoitotuotteilla.

  • Jos huomaat näppyjen alkavan kehittyä, käytä Spot Control tehovoidetta paikallisesti. Se auttaa nujertamaan näppyjä ja rauhoittamaan ihoärsytystä tehokkaasti.
  • Stressaantuneen ja punoittavan ihon rauhoittamiseen kannattaa kokeilla  punoitusoireille tarkoitettua Rauhoittavaa hoitovoidetta. Se rauhoittaa ihoa ja auttaa palauttamaan ihon luonnollisen tasapainon.
  • Liiallisen talintuotannon kanssa kamppaileville suosittelen Kollageeni A-vitamiinivoidetta, jolla olen itse saanut liiallista talintuotantoa kuriin, tai sitten Hyaluronihappo & Vitamiinit ACE kosteuttajaa, joka on epäpuhtaalle iholle paras ihoa kirkastava ja tasapainottava voide!

Näillä eväin pääset jo pitkälle stressinhallinnassa ja stressin aiheuttamien iho-ongelmien ehkäisemisessä. Mikäli kuitenkin kaipaat vielä kokonaisvaltaisempaa mielen rauhoittamista, voit ottaa arkeesi mukaan rauhoittavia ja rentouttavia tuoksuja.

Rentouttavat ja rauhoittavat tuoksut stressinhallinnassa

Tuoksut vaikuttavat kehosi reaktioihin limbisen järjestelmän kautta. Esimerkiksi laventelin, kamomillan ja bergamotin eteeriset öljyt ovat jo vuosisatoja sitten tulleet tunnetuksi rentouttavasta ja hyvää oloa lisäävästä vaikutuksestaan.

Jos iltaisin tuntuu vaikealta rentoutua, laske itsellesi mineraalisuoloja sisältävä jalkakylpy liottamalla Särkisalon suolasaippuaa lämpimän veden joukkoon ja levitä vartalollesi rauhoittavalta laventelilta ja kamomillalta tuoksuvaa Kamomilla Sheavoidetta. Viimeistele kokemus suihkauttamlla makuuhuoneeseesi Rauhoittavaa tyynysuihketta

Lähteet: 1, 2, 3, 4, 5

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow