Turvallista kosmetiikkaa lapsen ja nuoren iholle

Turvallista kosmetiikkaa lapsen ja nuoren iholle. Ihonhoidon trendeihin voi lähteä mukaan myös nuoren iholle turvallisilla tuotteilla. Saaren Taika Glowy Skin ihonhoitosarja on juuri sellainen!

Glowy Skin Turvallista kosmetiikkaa lapsen ja nuoren iholle

Lasten ja nuorten keskuudessa trendaa ihonhoito erittäin vahvasti ja raportteja aina nuoremmista ja nuoremmista kosmetiikan käyttäjistä saadaan lisääntyvällä tahdilla.

Ammattilaispiireissä sekä terveydenhuollossa ollaan kuitenkin oltu huolissaan mahdollisesta kemikaalikuormasta, joille lapset ja nuoret kehonsa altistavat seuratessaan esimerkiksi TikTokin ihonhoitotrendejä.

Etanaseerumit ja kuorinnat

etanaseerumi

TikTokissa trendaavat ihonhoitotuotteet lähtevät nopeasti kaupan hyllyiltä nuorten ihonhoitokokeiluihin ja lääkärien mukaan vastaanotoilla on näkynyt jopa 10-vuotiaita lapsia, jotka käyttävät ihollaan jopa seitsemää eri ihonhoitotuotetta päivittäin. 

Monet trendaavista tuotteista ovat kuitenkin lapsen tai nuoren, vielä täysin kehittymättömälle, iholle aivan liian voimakkaita, sekä voivat sisältää myrkyllisiä kemikaaleja, kuten lyijyä, asbestia, PFAS-yhdisteitä, ftalaatteja ja formaldehydiä. Tällaiset myrkylliset kemikaalit, eritoten raskasmetallit, ovat erittäin haitallisia lapsille (lähde).

Kosmetiikan haitalliset kemikaalit

  • PFAS-kemikaalit ovat pitkäkestoisia aineita, joiden komponentit hajoavat hyvin hitaasti ajan myötä. Yhdeksää eri PFAS-kemikaalia käytetään yleisesti kosmetiikka- ja henkilökohtaisissa hygieniatuotteissa. Yleisimmät kosmetiikassa käytetyt PFAS-yhdisteet ovat PTFE (polytetrafluorietyleeni), perfluorooktyylitrietoksisilaani, perfluorononyylidimetikoni, perfluoridekaliini ja perfluoriheksaani. PFAS-YHDISTEET VAURIOITTAVAT KILPIRAUHASEN TOIMINTAA ”Asiantuntijat selvittivät, miten PFAS-yhdisteet vaikuttivat kehon luonnollisiin kemikaaleihin molempien ryhmien tutkittavissa. Ensin tutkijat mittasivat kemikaalien määrää veressä ja arvioivat niiden tasoja sen jälkeen, kun lapset olivat altistuneet PFAS-yhdisteille. Kilpirauhashormoni on tärkeässä osassa lasten kasvussa etenkin murrosiän aikaan. Se on oleellinen hormoni esimerkiksi aivojen ja luuston kehityksen kannalta. Kilpirauhasen toiminnan vaurioituminen voisi mahdollisesti lisätä lasten diabeteksen, sydän- ja verisuonitautien ja syövän kehittymismahdollisuuksia.” Lähde: MTV Uutiset
  • Parabeenit ovat säilöntäaineita, joita käytetään laajasti kosmetiikkatuotteissa. Niitä lisätään usein voiteisiin, shampoisiin, deodorantteihin ja meikkituotteisiin niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Kuitenkin tutkimukset ovat osoittaneet, että parabeenit voivat häiritä hormonitoimintaa ja liittyä rintasyöpäriskin kasvuun. Siksi suosittelemme välttämään parabeeneja sisältäviä tuotteita.
  • Ftalaatit ovat yleisiä kemikaaleja, joita käytetään tuoksuissa ja muovin pehmentämisessä. Ne voivat kuitenkin aiheuttaa haittoja terveydelle, kuten hormonaalista epätasapainoa, lisääntymisongelmia ja kehityshäiriöitä. Koska ftalaatit voivat imeytyä ihoon, on suositeltavaa valita tuotteita, jotka eivät sisällä tätä haitallista ainesosaa.
  • Synteettiset hajusteet ovat yleisiä monissa kosmetiikkatuotteissa, kuten hajuvesissä, voiteissa ja shampoissa. Vaikka ne voivat antaa miellyttävän tuoksun, ne voivat myös aiheuttaa ihoärsytystä ja allergisia reaktioita herkille yksilöille. Suosittelemme valitsemaan tuotteita, jotka käyttävät luonnollisia hajusteita tai jotka ovat hajusteettomia.
  • Sulfaatit, kuten natriumlauryylisulfaatti (SLS) ja ammoniumlauryylisulfaatti (ALS), ovat peseviä ainesosia, joita käytetään monissa shampoissa ja puhdistustuotteissa. Vaikka ne voivat antaa tuotteille runsaan vaahdon, ne voivat myös kuivattaa ihoa ja aiheuttaa ärsytystä. Suosittelemme valitsemaan sulfaatittomia tuotteita, jotka puhdistavat hellävaraisesti ihoa.
  • Parafiini ja mineraaliöljy ovat öljypohjaisia ainesosia, jotka löytyvät monista voiteista ja huulirasvoista. Vaikka ne voivat auttaa lukitsemaan kosteutta ihoon, ne muodostavat myös kalvon iholle, estäen sen luonnollista hengittämistä sekä rauhoittumista, ja saattavat tukkia ihohuokosia aiheuttaen näppyjä. Suosittelemme valitsemaan luonnollisia öljyjä sisältäviä tuotteita.

Vastuu lasten ostoksista on vanhemmilla

Lapsen tai nuoren iholle eivät kuulu voimakkaat kuorinnat, eivätkä voimakkaat aktiiviset ainesosat, kuten retinolit tai hapot. Vastuu oman lapsen hyvinvoinnista on vanhemmilla itsellään.

Siksi lapsen ja nuoren kanssa kannattaa käydä säännöllisesti vuoropuhelua ja kertoa mitä tietyt ainesosat tekevät iholle ja keholle, ja millaiset tuotteet sopivat minkäkin ikäiselle käyttäjälle. 

Turvallista ihonhoitoa nuorelle ja lapselle

Ihonhoidon trendeihin voi lähteä mukaan myös nuoren iholle turvallisilla tuotteilla.

Saaren Taika Glowy Skin ihonhoitosarja on juuri sellainen!

Hajusteetonta ja hellävaraista ihonhoitoa nuorelle iholle!

Saaren Taika Glowy skin on nuoren ihon tarpeisiin kehitetty ihonhoitosarja, jossa on käytetty tieteellisesti tutkittuja ja huolella valittuja raaka-aineita. Jokainen tuote sisältää vain parhaimpia, sertifioituja raaka-aineita.

Saaren Taika Glowy skin ei ainoastaan hoida nuorta ihoa, vaan tuo esille sen luonnollisen kuulauden, antaen sille terveen ja raikkaan hehkun.

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow