Miten ikä vaikuttaa ihoon ja miksi hoitaa ikääntynyttä ihoa C-vitamiinilla, retinolilla, AHA- ja PHA hapoilla?

Ikääntyessä ihosi ohenee ja se menettää rasvaa, jolloin se ei näytä enää yhtä kimmoisalta ja sileältä kuin joskus aikaisemmin. Verisuonet ja luut näkyvät helpommin ja naarmut, haavat sekä kolhut kestävät kauemmin parantua. Vuosien aikana auringonvalolle altistuminen voi aiheuttaa ryppyjä, kuivuutta, pigmenttiläiskiä ja jopa ihosyöpää. Onneksi on keinoja parantaa ikääntyvän ihosi tilaa, ja saada se näyttämään ja tuntumaan paremmalta! 

Miten ikä vaikuttaa ihoon ja miksi hoitaa ikääntynyttä ihoa C-vitamiinilla, retinolilla, AHA- ja PHA hapoilla

Miten ikä vaikuttaa ihoon?

Ikääntyessä ihosi ohenee ja se menettää rasvaa, jolloin se ei näytä enää yhtä kimmoisalta ja sileältä kuin joskus aikaisemmin. Verisuonet ja luut näkyvät helpommin ja naarmut, haavat sekä kolhut kestävät kauemmin parantua. Vuosien aikana auringonvalolle altistuminen voi aiheuttaa ryppyjä, kuivuutta, pigmenttiläiskiä ja jopa ihosyöpää.

Onneksi on keinoja parantaa ikääntyvän ihosi tilaa, ja saada se näyttämään ja tuntumaan paremmalta! 

Parhaat tuotteet ryppyjen ja juonteiden hoitoon

Ajan myötä iholla alkaa näkyä ryppyjä ja juonteita. Ympäristötekijät, kuten auringon ultraviolettisäteily (UV), voivat tehdä ihostasi vähemmän elastisen. Painovoima voi aiheuttaa ihon löystymistä ja ryppyjä. Tietyt tavat, kuten tupakointi, voivat myös lisätä ryppyjä ihollasi.

C-vitamiini ikääntyvän ihonhoidossa

C-vitamiini on voimakas antioksidantti, jonka on osoitettu toimivan hyvin suojatakseen ihoa UV-säteilyn ja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

C-vitamiini auttaa myös rakentamaan kollageenia ja voi auttaa ihosi pintasoluja käsittelemään hyperpigmentaatiota. Kollageenia esiintyy luonnollisesti ihmiskehossa ja se on tärkeä aine ihon kimmoisan ulkonäön ylläpitämisessä, mutta sen määrä vähenee ikääntyessä.

Päivittäisen C-vitamiiniseerumin käyttö on loistava tapa suojata ihoa UV-säteilyn aiheuttamalta kollageenin menetykseltä ja samalla lisätä ihon kollageenin tuotantoa.

Saaren Taika C-vitamiiniseerumi

Saaren Taika C-vitamiini 20% seerumi auttaa vaalentamaan maksaläiskiä sekä pigmenttiläiskiä ja sopii erinomaisesti avuksi pigmenttihäiriöiden hoitoon.

C-vitamiiniseerumi vahvistaa ihosi kollageenia ja on erityisen hyödyllinen ohuelle ja ikääntyneelle iholle. C-vitamiiniseerumi tuo esiin ihosi luonnollisen hehkun. Lisäksi se suojaa ihoasi ympäristön haitallisilta aineilta ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä.

Maksaläiskät, pigmenttiläiskät, ikäluomet

Maksaläiskät ovat litteitä ruskeita pisteitä, jotka johtuvat yleisimmin vuosien altistumisesta auringolle. Ne ovat suurempia kuin pisamat ja esiintyvät yleensä kasvoiulla, käsissä, käsivarsissa selässä ja jaloissa.

C-vitamiini toimii tehokkaasti maksaläiskiin ja pigmenttihäiriöihin aikuisen iholla. Tutkimukset ovat osoittaneet, että C-vitamiini on tehokas epätasaisen, ryppyisen ihon hoidossa ja sillä on pigmentaatiota vähentäviä ominaisuuksia. Parhaimmat tulokset saadaan C-vitamiinin säännöllisellä käytöllä.

Kotona käytettävät hellävaraiset happokuorinnat ovat erityisen hyviä mikäli haluat hoitaa ihosi värivirheitä, kuten maksaläiskiä, pigmenttihäiriöitä, melasmaa tai esimerkiksi aknearpia.

AHA-hapot (Alfa-hydroksihapot) ovat myös tehokas hoito pigmenttiläisille. Tutkimustulokset ovat osoittaneet AHA-happojen tehokkuuden aknearpien, melasman, hyperpigmentaation, karheuden, maksaläiskien ja seborrean hoidossa.

Yksi suosituimmista alfa-hydroksihapoista (AHA) ihonhoidossa on glykolihappo. Tutkimustulokset osoittavat, että se on erittäin tehokas tunkeutumaan ihoon ja hoitamaan ikääntymiseen, akneen ja hyperpigmentaatioon liittyviä iho-ongelmia.

PHA-hapot toimivat kuten AHA-hapot, mutta ovat hellävaraisempia, eli sopivat myös herkemmälle iholle. PHA-hapot auttavat parantamaan ryppyjen, hienojen juonteiden, maksaläiskien ja epätasaisen ihonsävyn ulkonäköä. 

AHA-happo ja maksaläiskät tai akne

AHA 2% ihoa kirkastava ja sävyä tasoittava seerumi

AHA-hapot tehostavat ihon pintakerroksen kuorintaa. Tämä prosessi auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja, mikä voi vähentää pigmenttihäiriöiden näkyvyyttä ja tasoittaa ihon sävyä. AHA-hapot stimuloivat myös kollageenin tuotantoa, mikä edistää ihon uusiutumista ja voi vähentää aknearpien syvyyttä ja parantaa ihon tekstuuria.

Saaren Taika Ecolution AHA 2% seerumi sisältää viittä AHA-happoa:

  • Sitruunahappo uudistaa ja kirkastaa ihoa.
  • Maitohappo kosteuttaa ja kuorii hellävaraisesti, tasoittaen sävyä ja vähentäen juonteita.
  • Glykolihappo poistaa kuolleita soluja, edistäen kollageenin tuotantoa.
  • Omenahappo parantaa sävyä ja kosteuttaa.
  • Viinihappo tasapainottaa pH:ta ja kirkastaa ihoa.

PHA-happo ja maksaläiskät sekä pigmenttiläiskät

Saaren Taika Ecolution PHA 2% seerumi sisältää kahta eri PHA-happoa:

  • Laktobionihappo, joka on hellävarainen kuorinta-aine. Laktobionihappo on myös kosteuttaja ja auttaa parantamaan ryppyjen, hienojen juonteiden, maksaläiskien ja epätasaisen ihonsävyn ulkonäköä. Jos sinulla on herkkä iho, laktobionihappo on paras vaihtoehto, sillä se on erittäin hellävarainen kuorinta-aine.
  • Glukonolakton on myös hellävarainen kuorinta-aine, joka auttaa parantamaan ryppyjen, hienojen juonteiden, maksaläiskien ja epätasaisen ihonsävyn ulkonäköä. Glukonolaktoni on hyvä vaihtoehto ihmisille, joilla on kuiva iho, koska se on tehokas kosteuttaja.

Retinoli, tehokas anti-age ainesosa

Retinoli on tehokas ikääntymisen merkkejä vastaan taisteleva ainesosa, joka stimuloi solujen uusiutumista ja lisää ihon luonnollisen kollageenin tuotantoa ihon epidermis- ja dermis-kerroksissa.

Vahvat retinoidi-tuotteet ovat valitettavasti tahranneet monen hellävaraisemman retinolituotteen maineen, ja siksi onkin tärkeää tutkia oman retinolituotteensa koostumusta.

Sen sijaan, että etsitään markkinoiden korkeinta prosenttiosuutta, on tärkeää löytää retinoli, joka sisältää antioksidantteja ja rauhoittavia ainesosia, jotka vahvistavat ihon kosteussulkua samalla, kun retinoli tekee tehtävänsä ryppyjen ja juonteiden kanssa.

Yksi tällainen retinolituote on Saaren Taika Ecolution Aloe Retinoli kasvoseerumi, joka sisältää retinyylipalmitaattia. Tämä on hellävaraisin retinolin muoto, jonka lisäksi seerumi sisältää myös tehokkaita antioksidantteja kasviöljyistä.

C-vitamiini ja retinoli

Voiko C-vitamiiniseerumia käyttää yhdessä retinolin kanssa? 

Kyllä! C-vitamiinin ja retinolin yhdistelmä ihonhoitorutiinissasi voi auttaa sinua saavuttamaan hehkuvan ja terveen näköisen ihon samalla, kun parannat pigmenttiläiskiä, epätasaista ihonsävyä sekä vähennät näkyvästi ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita, ryppyjä ja ihon kimmoisuuden heikkenemistä. Muista kuitenkin aloittaa varovasti ja suojata ihoasi auringon haitallisilta säteiltä käyttämällä SPF-suojakerrointa.

Ärsyttääkö C-vitamiini ihoa?

L-askorbiinihappo (yksi C-vitamiinin muoto) saattaa joillekin aiheuttaa ärsytystä, erityisesti herkällä iholla. Tästä syystä kannattaakin aloittaa C-vitamiini käyttä pikkuhiljaa ja omaa ihoa kuunnellen.

Veltostunut, roikkuva iho rakastaa peptidejä

Peptidit auttavat kiinteyttämään veltostunutta ihoasi. Peptidit ovat aminohapporyhmiä, jotka auttavat ihoasi muodostamaan proteiineja, kuten kollageenia, joka auttaa ihoasi pysymään kiinteämpänä ja kimmoisampana sekä korjaa ihosi rakennetta.

Saaren Taika Peptidi boosteri

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi on suositeltavaa yhdistellä eri peptidityyppejä kohdennetusti erilaisten ihon ongelmien hoitoon tai käyttää Saaren Taika Ecolution peptidi boosteria, jossa yhdistyy neljän eri peptidin hyödyt.

Neljää eri peptidiä sisältävä seerumi korjaa ihosi rakennetta, tasoittaa ryppyjä ja kiinteyttää ihoasi!

Ikääntyvän ihon paras ystävä on keramidit

Keramidit ovat tärkeässä roolissa ihon rakenteessa ja suojatoiminnossa, kuten kosteuden menetyksen estämisessä ja ympäristön vaurioilta suojaamisessa. Vaikka keho tuottaa keramideja, niiden määrä ihossa vähenee iän myötä.

Kun keramidien määrä vähenee, se voi johtaa kuivempaan, herkempään ihoon tai muihin ongelmiin, kuten ihon ohenemiseen, ryppyjen näkymiseen ja veltostuneeseen ihoon.

Keramideilla on vettä säilyttäviä ominaisuuksia, jotka estävät kosteuden haitumista iholtasi. Hyvin kosteutettu iho auttaa minimoimaan juonteiden ja ryppyjen näkymistä.

Keramidit stimuloivat keratinosyyttien tuotantoa, jotka auttavat uudistamaan ihon suojakerrosta ja vähentämään ikääntymisen merkkejä.

Saaren Taika Keramidi boosteri

Keramidit antavat pitkäaikaista kosteutusta ja palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä sileyden. Ne suojaavat tehokkaasti ihoasi ulkoisilta rasituksilta.

Keramidit ovat ihon rasvakerroksen tärkeä ainesosa ja ne toimivat kuin ”liima”, joka pitää ihosolut koossa. Ne muodostavat puolet ihon rasvoista ja auttavat pitämään ihosi kosteutettuna. Lisäksi ne suojaavat ihoasi ulkoisilta tekijöiltä, kuten saasteilta ja auringonvalolta.

Ota käyttöösi siis Saaren Taika Ecolution Keramidi 2% boosteri, joka on kuin keramiditiiviste, jota voit lisätä tipan minkä tahansa voiteesi sekaan ja antaa ihollesi ihon suojakerrosta tehokkaasti parantavaa hoivaa!

Hyaluronihappo ikääntyvän ihon tehokosteuttaja

Hyaluronihappo on hiilihydraateista koostuva molekyyli, joka kykenee imemään itseensä kosteutta moninkertaisesti verrattuna omaan painoonsa, mikä hyödyttää ihosi kosteustasapainoa.

Kun iho saa riittävästi kosteutta, se näyttää sileämmältä, kirkkaammalta ja raikkaammalta. Hyaluronihappoa sisältävä seerumi tekee ihosi pinnasta täyteläisemmän, mikä saa hienot juonteet ja rypyt näyttämään siltä kuin ne olisivat silottuneet.

Saaren Taika Hyaluronihappo seerumi

Ylellisen Hyaluronihappo & Hedelmä -kasvoseerumin avulla saat ihollesi nuorekkuutta ja huomattavaa pehmeyttä. Se tekee ihostasi joustavamman ja säteilevämmän. Ihostasi tulee ravittu sekä elvytetty ja sen uusi hehku säteilee ulospäin!

Lähteet: 1, 2, 3

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow