Millainen on paras C-vitamiiniseerumi ja miten sitä käytetään?

C-vitamiiniseerumi auttaa vaalentamaan pigmenttiläiskiä ja maksaläiskiä ja sopii erinomaisesti avuksi pigmenttihäiriöiden hoitoon. C-vitamiiniseerumi vahvistaa ihosi kollageenia ja on erityisen hyödyllinen ohuelle ja ikääntyneelle iholle. C-vitamiiniseerumi tuo esiin ihosi luonnollisen hehkun. Lisäksi se suojaa ihoasi ympäristön haitallisilta aineilta ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä.

Millainen on paras C-vitamiiniseerumi ja miten sitä käytetään?

C-vitamiiniseerumi auttaa vaalentamaan pigmenttiläiskiä ja maksaläiskiä ja sopii erinomaisesti avuksi pigmenttihäiriöiden hoitoon.

C-vitamiiniseerumi vahvistaa ihosi kollageenia ja on erityisen hyödyllinen ohuelle ja ikääntyneelle iholle.

C-vitamiiniseerumi tuo esiin ihosi luonnollisen hehkun. Lisäksi se suojaa ihoasi ympäristön haitallisilta aineilta ja auttaa tasoittamaan ihon sävyä.


C-vitamiini seerumi

Mikä on paras C-vitamiiniseerumi?

Paras C-vitamiiniseerumi sisältää 8-20% C-vitamiinia. Mitä korkeampi pitoisuus, sitä tehokkaampi se on.

Seerumit, joiden C-vitamiinipitoisuus on alle 8%, ovat tehottomia, kun taas yli 20% pitoisuudessa niiden tehokkuus heikkenee.

Saaren Taika Ecolution C-vitamiiniseerumi sisältää 20% C-vitamiinia, iholle kosteutta tuovaa hyaluronihappoa, se on parabeeniton vegaaninen ja 99% luonnollinen.

Mitä C-vitamiiniseerumi tekee?

C-vitamiiniseerumit ovat suosittuja niiden ikääntymistä hidastavien ominaisuuksien ja nuorekkaan, kirkkaan ja hehkuvan ihon aikaansaamisen ansiosta.

Kun aloitat C-vitamiiniseerumin käytön, huomaat seuraavia vaikutuksia ihollasi:

 • Kirkkaampi tai vaaleampi iho (hyperpigmentaation tai tummien läiskien haalistuminen)
 • Hienojen ryppyjen ja maksaläiskien väheneminen
 • Tasaisempi ihon sävy
 • Parantunut ihon kimmoisuus ja kiinteys
 • Auringon aiheuttamien ihovaurioiden vähentyminen

C-vitamiini seerumi aamulla vai illalla?

C-vitamiiniseerumin käyttö kannattaa aloittaa iltaisin ja siirtyä myöhemmin käyttämään sitä myös aamuisin.

C-vitamiiniseerumin käyttö

C-vitamiiniseerumi sisältää tiivistettyä C-vitamiinia ja se imeytyy ihoon nopeammin kuin voiteet ja kosteusvoiteet.

C-vitamiiniseerumin teho on parhaimmillaan, kun sitä levitetään puhtaalle iholle, välttäen herkkää silmänympärysalueen ihoa. Parantaaksesi sen tehoa, voit antaa C-vitamiiniseerumin vielä vaikuttaa iholla noin 15-20 minuuttia ennen muiden ihonhoitotuotteiden käyttöä.

Levitä seerumi aina puhdistetulle ja kasvovedellä kosteutetulle iholle. Levitä C-vitamiiniseerumin päälle kosteusvoidetta, sillä kosteusvoide auttaa lukitsemaan seerumin ihoosi.

Jos liikut päivän aikana ulkona, muista levittää aurinkosuoja kosteusvoiteen jälkeen. Voit myös käyttää aurinkosuojaa sisältävää kosteusvoidetta C-vitamiiniseerumin jälkeen. 

Voit myös käyttää C-vitamiiniseerumia illalla puhdistuksen ja kasvoveden levityksen jälkeen.

Vältä nämä virheet C-vitamiiniseerumien käytössä

 • Älä säilytä C-vitamiinia sisältäviä ihonhoitotuotteita valossa, sillä se saa C-vitamiinin hapettumaan. Mikäli huomaat C-vitamiiniseerumisi muuttuneen tummuneeksi, se on hapettunut ja on aika hävittää se ohjeen mukaisesti. Hapettuneen C-vitamiinin käyttö voi olla haitaksi ihollesi. 
 • Älä unohda kerrostaa ihonhoitotuotteitasi C-vitamiiniseerumin kanssa. Käytä aina C-vitamiiniseerumia puhdistetulle ja kasvovedellä käsitellylle iholle. Muista laittaa kosteusvoidetta C-vitaminiseerumin jälkeen ja tarvittaessa myös suojakerroinvoide. 

Voiko C-vitamiiniseerumia käyttää samaan aikaan AHA-, BHA- tai PHA-happojen kanssa?

Se riippuu ihosta. AHA-, BHA- ja PHA-happoja voi kerrostaa samaan aikaan C-vitamiiniseerumin kanssa, mutta mikäli olet herkkä ihoinen, on suositeltavaa käyttää niitä eri aikaan päivästä.

Mikäli päätät kerrostaa AHA-, BHA- ja PHA-happoja C-vitamiiniseerumin kanssa, niin hapot tulevat ensin, sillä ne ovat kuoriva aine.

Jos et halua ottaa riskiä, niin kannattaa levittää AHA-, BHA- ja PHA-hapot ja C-vitamiini eri aikaan päivästä. Koska C-vitamiini on antioksidantti, on hyödyllisempää käyttää sitä juuri ennen kuin altistut suurimmalle määrälle vapaita radikaaleja – päiväsaikaan. (UV-säteet ovat merkittävä vapaiden radikaalien lähde.)

C-vitamiinituotteesi tarjoavat lisäsuojaa SPF 30 -kerroksen alla. Sitten voit sisällyttää AHA-, BHA- ja PHA-ihonhoitotuotteesi iltarutiiniisi. Näin saat molempien ainesosien hyödyt, mutta niiden ajoittaminen eri aikoihin vähentää negatiivisen reaktion riskiä.

Voiko C-vitamiiniseerumi ärsyttää ihoa?

C-vitamiinin muoto, joka todennäköisimmin aiheuttaa ärsytystä herkkäihoisilla ihmisillä, on L-askorbiinihappo. Jotta L-askorbiinihappo pysyisi vakaana, on tuotteen pH-arvon oltava hyvin alhainen. Tämän seurauksena L-askorbiinihappo voi vahvistaa ihon kuorintavaikutusta ja heikentää ihon suojatoimintoja, jonka vuoksi herkkäihoisilla saattaa ilmetä ihon hilseilyä tai punoitusta.

Miten välttää ihon ärsytystä C-vitamiiniseerumin kanssa?

Uusia ihonhoitotuotteita käyttöön ottaessa on parasta aloittaa hitaasti ottamalla C-vitamiinituotteet varovasti käyttöön.

Kokemus C-vitamiiniseerumista

”Ihohuokoset pienentyneet, ihon kuivuudesta johtuneet märkänäppylät ja kipeä nenänpieli-ihottuma parantunut alle kahden viikon C-vitamiiniseerumin käytöllä. Iho näyttää kuulaammalta ja kirkkaammalta.”

C-vitamiiniseerumit

C-vitamiinin INCI-nimet:

 • Ascorbic Acid (L-askorbiinihappo) – Tämä on C-vitamiinin puhtain ja tehokkain muoto.
 • Sodium Ascorbyl Phosphate (Natriumaskorbyylifosfaatti) – Vesiliukoinen ja vakaampi muoto.
 • Ascorbyl Palmitate (Askorbyylipalmitaatti) – Rasvaliukoinen muoto, joka on iholla vakaampi kuin L-askorbiinihappo.
 • Magnesium Ascorbyl Phosphate (Magnesiumaskorbyylifosfaatti) –
 • Vesiliukoinen ja iholle hellävaraisempi vaihtoehto.
 • Tetrahexyldecyl Ascorbate (Tetraheksyylidekyyliskorbaatti) – Rasvaliukoinen ja tehokas, mutta vähemmän ärsyttävä kuin L-askorbiinihappo.
 • Ascorbyl Glucoside (Askorbyyliglukosidi) – Vesiliukoinen ja vakaa muoto.
 • 3-O-Ethyl Ascorbic Acid (3-O-Etyyliaskorbiinihappo) – Vesiliukoinen ja vakaa muoto, joka muuttuu iholla askorbiinihapoksi.

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow