Etikkahuuhde ohje

Annostele noin 1-2tl etikkaa 1 desilitraan vettä. Etikkahuuhde huuhdotaan hiuksista välittömästi, paitsi siinä tapauksessa, että halutaan poistaa hiuksista myös mineraaleja, tällöin sen annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua. Etikka poistaa hiuksista myös mineraalijäämiä, tällöin etikkaveden tulee olla voimakkaampaa, kuin pelkästään saippuan jäämiä poistettaessa. Mineraaleja poistettaessa etikkaa annostellaan noin 1/4 etikkaa ja 3/4 vettä.

Etikkahuuhde ohje

Väkiviinaetikka ja hiukset

Etikan käytöstä hiustenhoidossa on monia etuja. Etikka sulkee hiussuomuja, jolloin hius tulee sileämmän ja kiiltävämmän näköiseksi. Etikalla voidaan vähentää päänahan rasvoittumista ja etikkahuuhde auttaa myös palashampoopesun jälkeen, mikäli hiuksissa tuntuu tahmaisuutta. 

Etikan sanotaan parantavan päänahan yleistä kuntoa, vahvistavan hiusta ja parantavan hiusten kiiltoa. Etikka poistaa hiuksiin ja päänahkaan kertyneitä jäämiä, kuten hoitoaineista tullutta silikonia ja saa hiukset näyttämään kirkkaammilta.

Etikka voi myös vähentää hilseilyä, jota voi ilmetä esimerkiksi sulfaattipitoisilla shampoilla pestessä.

Mitä etikkaa hiuksiin?

Väkiviinaetikka tai omenaviinietikka ovat suosituimmat etikat hiuksille, itse käytän vain väkiviinaetikkaa.

Etikkahuuhde hiuksille ohje

Etikkahuuhde sulkee hiussuomut, jolloin hiuksen pinnasta tulee sileämpi, eikä esimerkiksi palashampoon saippua pääse jäämään hiussuomujen väliin.

Etikkahuuhteessa voidaan käyttää jotakin viinietikkaa, kuten esim. omenaviinietikkaa, tai ekologisempana vaihtoehtona väkiviinaetikkaa.

Annostele noin 1-2tl etikkaa 1 desilitraan vettä.

Etikkahuuhde huuhdotaan hiuksista välittömästi, paitsi siinä tapauksessa, että halutaan poistaa hiuksista myös mineraaleja, tällöin sen annetaan vaikuttaa hetki ennen huuhtelua.

Etikka poistaa hiuksista myös mineraalijäämiä, tällöin etikkaveden tulee olla voimakkaampaa, kuin pelkästään saippuan jäämiä poistettaessa.

Mineraaleja poistettaessa etikkaa annostellaan noin 1/4 etikkaa ja 3/4 vettä.

Lue alkuperäinen postaus tässä blogissa: this site

Share:

Follow